Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un geçtiğimiz aylarda Bursa’ya gerçekleştirdiği ziyaretlerinde Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) ile imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Protokolü’nün ilk organizasyonu; “Bilişim Sektörünün Güncel Alanları” temalı sunum ve söyleşi programı ile Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmenlerine yönelik olarak gerçekleştirildi.
Mesleki Çalışma döneminin ikinci haftasında gerçekleştirilen seminerler alanlarında uzman sektör yöneticileri tarafından verildi.
Seminer konuları arasında Endüstri 4.0, Güncel Yazılım Dilleri, Endüstriyel Tasarım, Robotix ve Siber Güvenlik gibi konular yer aldı.
Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında görev yapan Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin katıldığı ve 5 gün süreyle devam eden seminerlere 8 ilçeden toplam 146 öğretmen katıldı.
Bilişime Özel Seminerler
Her gün farklı bir konunun gündeme alındığı seminer programların içinde; bilişim sektöründe ihtiyaç duyulan personelin almış olduğu eğitim ile sektör ihtiyaçları, sektörün önemli alanları ve bu alanlarda gerçekleştirilen projeler ve yatırımlar hakkında görüş alış-verişinde bulunuldu.
Seminerin ilk gününde gerçekleştiren “Endüstri 4.0” konulu sunumda Eagle Modeli, KAIZEN, OEE, TPM-Total Productive Maintenance, 5S ve ERP, CRM Çözümleri, IK Çözümleri, BİMSER, QDMS Modüler Yapı, Ensemble Süreç Yönetiminin Modüler Yapısı, MES Üretim Yürütme Sistemi gibi konular yer aldı. İkinci gün ise “Güncel Yazılım Dilleri” başlıklı program içinde dünden bugüne yaygınlaşan yazılım dilleri; bu dillerin gelişimleri ve kullanım alanları, web gelişimindeki eğilimler ve sektörle ilgili deneyimler yer aldı. Üçüncü gün gerçekleştirilen “Endüstriyel Tasarım” konulu program içinde; yerli mühendislik tasarım yazılımları, 3 boyutlu yapı tasarımı ve 3 boyutlu nesnel tasarımın temellerinin yanı sıra eğitimdeki sektörel beklentiler üzerine bilgilendirmeler yapıldı. Programların dördüncü gününde; Robotik Yazılım, PLC Yazılım, Vision Yazılım, PC Yazılım, PC Yazılım ve İzlenebilirlik hakkında bilgiler ve örnekler ile “dünyada mesleki eğitim” ve “mesleki eğitime dönük sektör beklentileri” hakkında paylaşımlar gerçekleştirildi. Programın son günü “Siber Güvenlik” başlıklı sunum ile tamamlanan seminerde, “Bilişim Güvenliği, Hacker Sınıfları, Tehdit Kaynakları ve Riskler, Tehdit Türleri, Siber Savaşlar, Kritik Altyapılar, Siber Ordular, Türkiye’ye Yapılan Siber Saldırılar” bilgi güvenliği sürecinde etkili olan adımlar ve uygulamalar konuları işlendi.
Nursel Tetikcan, Alper Soyaslan, Ali Osman Kahveci, Nurşen Sanver ve Kamil Burlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı seminer programları kapsamında, alanlarında uzman sektör yöneticileri ile bir araya gelen öğretmenler bilişim sektörü ve sektör ihtiyaçlarına uygun mesleki eğitimin nasıl sağlanması gerektiğine yönelik bilgi alış verişi yapma imkânı buldular.
http://m.bursadabugun.com/haber/bursa-da-ogretmenler-ile-sektor-yoneticileri-bulustu-1147894.html