Bursa’ya gelecekten mesaj var;
BURSA’NIN GELECEĞİ YAZILIM
Tehlikeli sınırın eşiğindeyiz.
BURSA- Microsoft Türkiye Anadolu açılımına ‘Gelecekle Buluşma; BURSA’ toplantısı ile başladı. Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) katkılarıyla, Bursalılar geleceğin teknolojilerine tanıklık etti.
BTSO hizmet binasında gerçekleşen toplantıya bilişim firmalarının yanı sıra kamu ve özel sektör temsilcileri de katıldı. BİSİAD Başkanı Osman Akın, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan’ın katıldığı etkinlikte iş süreçlerini kolaylaştıran yeni uygulamaların sunumları yapıldı. Bilişim devlerinin ürünlerinin de bir anlamda görücüye çıktığı etkinliğe Türkiye’nin gelecek vizyonunu çizen açıklamalar damga vurdu.
Bursa’da bilişim ile ilgili neler yapıldığı ve dünyadaki bilişim sektörünün gelmiş olduğu nokta hakkında fikirlerini paylaşan BİSİAD Başkanı Osman Akın, “Geleceği bilmek ve görmek açısından Microsoft’un teknolojileri ile buluşmak işletmelerimiz için son derece önemlidir. Dolayısıyla biz bu toplantıyı BİSİAD ve BTSO olarak son derece önemsiyoruz. Bursa, bilişim ile ilgili neler yapıyoruz diye bakacak olursak, aslında son iki yılda önemli gelişmeler kat ettiğimizi düşünüyorum. Bursa, ‘Yazılım Vadisi’ projesi ile bilişim kenti olma yolunda önemli bir yol kat etti. Bilişime bu kadar önem vermemizin sebebi hayatımızın her alanında kullanıyor olmamızdır. BTSO ile birlikte yürüttüğümüz ‘Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi gibi kümelenme çalışmalarımıza bakacak olursak çalışmanın zemininde yazılım var. Ayrıca işin en katma değerli tarafı da yazılım” şeklinde konuştu. Bursa’nın sadece otomotiv ve tekstil kenti olarak bilinmesini istemediklerini vurgulayan Akın, BTSO ile birlikte Bursa’yı bir yazılım kentine dönüştürmek konusunda tüm çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Bilgi teknolojilerini kullanmayarak çok tehlikeli bir sınırın eşiğine geliyoruz
Dijital dünyada ülkelerin bilişim ile fark yarattıklarına dikkat çeken Akın, “Dünyadaki bilişim pazarının büyüklüğü 3,8 trilyon dolar. Türkiye pazarının büyüklüğü ise sadece 35 milyar dolar. Bilişim teknolojileri gelişmişlik endeksine göre Türkiye dünyada 69. sırada. Fakat dünyanın en gelişmiş ülkeleri sıralamasında ilk 20 arasında. Burada bir tezatlık var. Yani bu bahsettiklerim şu anlama geliyor, biz işimizde bilgi teknolojilerini kullanmıyoruz. Bilgi teknolojilerini kullanmayarak çok tehlikeli bir sınırın eşiğine geliyoruz. Çünkü dünya bilişim ile büyüyor” ifadelerine yer verdi.
‘Gelecekle Buluşma’ toplantısının içeriğinden bahseden Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil ise, “Bu toplantının düzenlenme amacı, Microsoft olarak geliştirmiş olduğumuz veya üzerinde çalıştığımız teknolojileri sizlerle paylaşmak. Bu toplantıyı her sene gerçekleştiriyoruz. Bu sene burada olmanın bizim için anlam ve önemi büyük. Çünkü Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleşecek bu toplantı silsilesinin ilkini Bursa’da yapıyoruz” diye konuştu. ‘Gelecekle Buluşma’ toplantılarında dünyadaki teknoloji trendlerinin anlatıldığını ifade eden Başlıgil, Microsoft’un geliştirdiği teknolojilerden bahsetti.