Bilgi Paylaştıkça Büyür!

BİSİAD’dan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerine Burs

BİSİAD’dan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerine Burs

UludaÄŸ Üniversitesi’nin, eÄŸitim çıtasını yükseltmek amacıyla baÅŸlattığı baÅŸarılı öÄŸrenciye burs kampanyasına bir destek de BiliÅŸim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri DerneÄŸi’nden geldi.

BiliÅŸim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri DerneÄŸi (BİSİAD), ÖSYM’nin 2017-2018 EÄŸitim-ÖÄŸretim dönemi için yaptığı sınav sonucunda Mühendislik Fakültesi Bilgisayar MühendisliÄŸi Bölümünü ilk beÅŸte kazanan ve kayıt yaptıran öÄŸrencilerine yılda 9 ay ve öÄŸrenim süresi olan 4 yıl boyunca aylık 500 TL. burs verecek. Burslu öÄŸrenci baÅŸarılı olduÄŸu sürece bursu alabilecek. Bursun devam edebilmesi için öÄŸrencinin alttan dersinin olmaması ve dönem not ortalamasının 2.5 ve üzerinde olması gerekiyor.

BİSİAD ayrıca, birinci sınıfı baÅŸarı ile bitiren öÄŸrencilerden genel not ortalaması 3,5 ve üzeri olan bir öÄŸrenciye de ayda 750 TL burs verecek. Bu burs nedeniyle BİSİAD, ÖSYM tercih kılavuzlarında da yer alacak.

Konuya iliÅŸkin protokol, Rektör Prof. Dr. Yusuf UlcayBİSİAD Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Osman Akın ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz tarafından imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bu katkılarından dolayı BİSİAD yönetimine teÅŸekkür ederek, bursla baÅŸlayan iliÅŸkinin ortak projelerle de devam etmesini diledi.

BİSİAD BaÅŸkanı Osman Akın da, Bursa’ya bilgisayar mühendisliÄŸi bölümünün kazandırılmasını çok arzu ettiklerini, gayret de gösterdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek, “Yusuf hoca, çok doÄŸru bir hamleyi hızlıca yaptı ve bölümü açtı, saÄŸolsun. Biz de UludaÄŸ Üniversitesi’nin dünyadaki 500 üniversite arasına girmesi için bundan sonra gücümüz oranında destek vermeye devam edeceÄŸiz” dedi.

 


PaylaÅŸ