OSMAN AKIN, “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ YAZILIM İHRACATINDA”
Bursa- Bursa adım adım yazılım merkezi oluyor. Kentin yazılım merkezi olmasına yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD), dünyanın en büyük bilişim fuarlarından biri olan CeBİT EUASIA tanıtım toplantısında CeBIT yetkilileri ile sektörün önde gelen kuruluşlarını buluşturdu. BİSİAD, CeBIT ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliği ile düzenlenen tanıtım toplantısı yoğun ilgi gördü.
Crowne Plaza Bursa Otelinde gerçekleştirilen toplantıya Hannover Messe Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Semor A.Ş. Genel Müdürü Nezih Kuleyin, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, BTSO Meclis Üyesi ve BİSİAD Başkanı Osman Akın’ın yanı sıra BTSO Meclis Üyeleri Kemal Güler, Mustafa Bakır ve Gültekin Delen’de katıldı. Toplantıda ayrıca BİSİAD genel sekreteri Nesrin Erdem ve BİSİAD üyeleri; Dağhan Uzgur, Alper Soyaslan, Rüçhan Turan, M. Serkan Aksoy, İdris Doğrul, Emre Balcı, Özgür Morkan, İlhan Özdemir, Birol Köse, Yunus Kara ve Aydın Özdemir de hazır bulundu.
Tek Çözüm Yazılım İhracatını İlk 3’e Taşımak
Sektörün bilgi birikimi ve üretim açısından dünya ile yarışır boyuta geldiğini anlatan BTSO Bilişim Konseyi ve BİSİAD Başkanı Osman Akın, “Türkiye koyduğu hedeflere yürüyecekse, daha öncekilerde olduğu gibi çağı kaçırmamalıdır. Geçmişte bir kamyon tarım ürünü verip bir cihazı zor alıyorduk. Şimdi bir kamyon sanayi malı verip bir cd yazılım alıyoruz. Çağı yakalamak istiyorsak, en kısa sürede ihracat kalemlerini değiştirmemiz lazım. Yazılım ve donanım ihracatı ilk sıralarda yer alırsa ve bu ülke bilgi toplumu olursa ancak o zaman bir yerlere gelmiş oluruz. Bizim ihracatımız ithalata bağlı. İhracat miktarımız arttığında aslında ithalatımız da artıyor. Fakat yazılım ihracatında herhangi bir şey ithal etmek durumunda değiliz. Cari açığın kapanması için tek çözüm yazılım ihracatını ihracat kalemleri arasında ilk 3’e taşımak. Ürünler ne kadar ‘akıllı’ ise o kadar da değeri artıyor” dedi. Akın, Bursa’da önemli bir bilişim potansiyeli bulunduğuna dikkat çekerek, “Bursa’yı bir yazılım ve bilişim kenti yapma konusunda bir noktaya kadar getirdik. 28 ülkeye yazılım ihracatı yapan firmalarımız var. Şimdi bunu daha ileri taşımak firmalarımızın birikimlerini fuarlarda ortaya koymak zorundayız” ifadelerini kullandı.
PARTNER CITY BURSA
Toplantıda dünyanın en önemli bilişim fuarlarını organize eden Hannover Messe adına söz alan Genel Müdür yardımcısı Murat Özer, Anadolu’daki potansiyeli ortaya çıkarmak için maddi ve manevi her türlü desteği vereceklerini belirterek, “fuar alanında Bisiad’ı dernek olarak görmek, Bursalı yazılımcıları da orada ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Özel indirimlerle destekleyeceğimiz katılımcılar için VİP uygulama ile 4 gün sürecek konferanslarda da ücretsiz ağırlayacağız” dedi. Özer ayrıca Partner şehir uygulaması konusunda da Bursa’nın çok büyük bir öncelik alacağını belirterek, CeBIT tarafından dünyanın dört bir yanında düzenlenen bilişim fuarlarında Bursa’nın tanıtılacağını açıkladı…